✓ Køb for DKK 699,00 mere og få gratis fragt

Inspiration til påskebordet

17. marts 2021 

Her kan du blive inspireret til påskebordet. Vi giver dig nemlig vores bud på et flot og forårsinspireret påskebord – MED påskeæg og påskeliljer. 

Påsken nærmer sig med hastige skridt – er vi de eneste der synes at årets første måneder bare er gået helt vildt hurtigt? 🙂 

Drømmer du om et smukt påskebord – men samtidig vil du gerne have påsken ind, dog uden at det bliver for farverigt at se på. Men hvad er mere påske end påskeæg, kyllinger og påskeharer? Måske du tænker at det ikke er særlig stilet at pynte bordet med fjollede ting som det.

Vi viser dig her step by step, hvordan du dækker et smukt påskebord MED påskeæg. 

 

wp-content/uploads/paaskeaeg-borddaekning-paaskelilje-smaavaser-stearinlys-1.jpg
wp-content/uploads/paaskeaeg-borddaekning-paaskelilje-vase-paaskeaeg-1.jpg
wp-content/uploads/paaskeaeg-borddaekning-paaskelilje-paaskeaeg-1.jpg

Til at dække påskebordet har vi brugt:

Vi har holdt os til natur -og lyse farver, for at skabe et bord med masser af forårsvibes og påskestemning. Vi har brugt grøn, brun, hvid og gul. 

Farverne kan du se på vores farvepalette. 

wp-content/uploads/farvepalette-paaskebord-2021.jpg

Sådan dækker du et flot og enkelt påskebord

Step 1: Dug eller ej?

På vores påskebord har vi ikke dug på. Vi går efter et look, som er lyst og simpelt. Da vores spisebord er hvidmalet, så er en dug ikke nødvendig, for at skabe det lyse bord, som vi havde i tankerne. 

Hvis du ikke har et hvidt (eller lyst) bord, men stadig gerne vil gå efter samme lette og lyse borddækning, så kan du vælge at lægge en dug eller en bordløber på bordet. En dug eller bordløber vil også gøre borddækningen mere formel og blød at se på. 

Vi har et stort udvalg af duge og bordløbere her på siden. Og vi har faktisk lige fået smukke nye forårsfarver ind ad døren. Se vores udvalg HER  

wp-content/uploads/fandaco-bordloeber-natur.jpg
wp-content/uploads/fondaco-dug-natur-hoer.jpg

Step 2: Bambus og boheme

Når du har fundet ud af, om der skal dug, bordløber eller om bordet skal stå “råt”. Så skal du vælge dækkeservietter. Dækkeservietter tjener ikke blot formålet  om at de beskytter bordpladen (eller dugen) mod pletter og mindsker støjen fra tallerkner og bestik. Dækkeservietter er også smukke og et MUST når du skal dække et smukt bord, der emmer af hygge. 

Til påskebordet har vi brugt firkantede dækkeservietter i bambus. Bambus er varmt, lyst og bringer naturen ind på bordet. Bambus skaber en bohemestemning, der er hyggelig og lægger op til fuldstændig afslapning i hinandens selskab ved påskebordet. 

klik på billederne nedenfor og læs mere. Du kan se vores udvalg af dækkeservietter HER 

wp-content/uploads/ib-laursen-daekkeserviet-natur-bambus.jpg
wp-content/uploads/fondaco-daekkeserviet-jute-natur.jpg
wp-content/uploads/fondaco-daekkeserviet-cognac-blad-laeder.jpg

Step 3: Smukt bordpynt i naturfarver 

Nu kommer vi til selve bordpynten på midten af bordet. Vi har brugt 2 små kasser, start med at sætte dem på bordet. Du finder dem HER

Når du har placeret kasserne på bordet, sætter du dine glasflasker i. Det er op til dig, hvor mange lys og blomster du vil have i. Vi har brugt 2 bedelys i hver kasse og påskeliljer i de sidste flasker. Mellem glasflaskerne har vi lagt et brunt påskeæg. 

For at skabe en sammenhæng på bordet har vi lagt efeu fra haven på bordet. Klip til det til, så det passer med længden af dit bord. Derefter tager du flere af påskeæggene og fordeler. Til sidst lægger du de små vagtelæg på. 

Stemningen går lidt af festen, hvis man ikke kan se hinanden, når man taler sammen. Derfor skal du huske, ikke at sætte alt for høje ting på bordet, hvor folk sidder. Derfor har vi placeret en vase (hvid kande) med påskeliljer i samt det største af påskeæggene og en masse efeu, for enden af bordet. Hvis du skal have mad til at stå på bordet, er det også vigtigt at huske, ikke at sætte for meget pynt på bordet. 

wp-content/uploads/paaskeaeg-borddaekning-paaskelilje-paaskeaeg-1.jpg
wp-content/uploads/paaskeaeg-borddaekning-paaskelilje-smaavaser-stearinlys-1.jpg

Borddækning for få midler 

Vi har brugt få midler til at lave et super hyggeligt og forårsinspireret påskebord. Grøn er en af forårets farver og derfor har vi brugt efeu til vores påskebord. At bruge grønne planter i borddækningen giver et frisk og naturligt look. Specielt efeu, du ofte kan finde i haven eller naturen, er god at bruge, fordi grenene og bladene kan holde længe indenfor. De bliver ikke bløde og kedelige at se på, men giver et smukt grønt element til borddækningen 🙂 

wp-content/uploads/paaskeaeg-borddaekning-paaskelilje-1.jpg
wp-content/uploads/paaske-borddaekning-inspiration-1.jpg
wp-content/uploads/paaskeaeg-borddaekning-paaskelilje-vase-paaskeaeg-1.jpg

Find din vare her

Åbningstider:
Tors/Fre: 13.00 - 17.00
Lør/søn: 12.00 - 15.00

Find os her:
Søndermarken 5,
Ejstrupholm, Vejle

© Designet af Plico A/S, All Rights Reserved